Brno

20.01.2014 08:53


 

Stejně jako loni i letos patřil leden turnaji v Brně.Tentokrát jsme jeli historicky v 5 lidech a Honzova octávia (s novými dveřmi u spolezdce) měla co dělat:-)Kromě Honzy,Petra,Michala a mě jel ještě nový přírůstek kladenské líhně - Zdenda.A nutno podotknout,že hlavně cestou zpět bylo v autě chvilemi hodně veselo a Zdendův jedinečný smích dost často přehlušil i dieslový motor Honzovi octávky.

A jak se nám vlastně dařilo?

Zdenda byl vůbec na svém prvním turnaji v životě,takže byl vykulenej stejně jako já před 4 rokama na Czech open.Při pohledu na papírek nechapal písmenka a čísla.Nicméně přežil dopoledne,kde se chvilkama držel a někdy i dostal pořádnej klepec,aby si odpo zahral už mnohem lépe a urval i několik vítězství.Musím uznat,že se držel opravdu statečně.Doufám,že ho první turnaj neodradil a vydrží v nasazení i treninku.

Petrovi tenhle turnaj uplně nesedl.ALe na druhou stranu mu béčko uteklo jen o kousek.Největší bolístkou Petra je obrana.Při pohledu na na statistiky,byl Petr s obranou skoro nejhorší.Za to útok,to je Petrova doména a byl hodně vysoko hodnocenej mezi útočníky turnaje.Tentokrát bohužel nedokázal soupeře přestřílet a proto z toho bylo céčko.I když ted to možná vypada,že Petra za céčko kritizuju,přitom hraje stigu teprve krátce,ale svými výkony ho beru jako rovnoceného soupeře,kterému už chybí jen zkušenosti.

Michal má ted stigahokejový útlum.Tímhle období se musí prokousat každej.Ale i přesto udělal v těžké skupině béčko,což se hodně cenní.Myslím,že se mu jeho ztracená lehkost hry zase brzy vrátí.Michal hraje hezkej hokej a myslím,že mu chybí ve výsledku laciné goly po odrazu nebo po střele bez přípravy.Jakmile tyhle goly dorazí,budou zapasy které ted prohrává o gol vysledkově opačné a Michal je o gol vyhraje.

Honza zahral jeden ze svých životních turnajů.Ukázal to,že jakmile se rozjede,těžko se zastavuje.Únava,která ho někdy v odpoledních částech turnaje sráží byla v Brně jednoznačně potlačena někam úplně dozadu.A to měl za sebou ještě 260 km cestu do Brna v mlze se 4 lidma v autě,kteří se neustále hlasitě bavili.V konečném pořadí mu chyběl jen jeden bodík v zavěrečném zápase se Zdendou Matouškem st. do play off.Kdyby udělal s ním plichtu,tak by tam postoupil.Celkové 33. místo je jeho nejlepší umístění v novodobé historii našeho klubu.Škoda,to play off bych Honzovi moc přál.Tak snad přístě v Plzni nebo na Kladně :-D

Ja měl stejnou skupinu jako Petr a Honza.Chtěl jsem hlavně uhrát béčko a nakonec moc nechybělo na áčko.Bohužel se ukázalo,jak byla ta naše skupina poskládaná.Poměrně dost silných,žádný střed a pak vesměs slabší soupeři.Odnesl to v uvozovkách Venca Pikl,který skončil ve skupině až za mnou.Můj tajnej cíl uhrát play off se nakonec podařil.Šel jsem z osmého místa na Vencu Pikla,takže moc velké zdržění jsem pro kluky vzhledem k odjedzu domů nepředstavoval.I když jsem byl pro konečného vítěze béčka houževnatým soupeřem a jeden zapas jsem mu sebral,tak zkušenost a zarputilost Vaška Pikla byla nad moje síly.

Co říci na závěr? Myslím,že se turnaj v Brně i cesta tam i zpět podařila.Kladenské dresy zase byly vidět i když Petr a Zdenda svoje klubové tričko zatím nemají.Pokud vydrží,tak si ho určitě časem pořídí.

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena HC Stiga Kladno.